Címlap Műköröm kedvcsináló Miért érdemes műkörömmel élni?
Miért érdemes műkörömmel élni?
Titánium zseléHogy miért érdemes műkörömmel élni? A válasz egyértelmű: mert a műköröm megszépít.
Egy nő külsejének - csakúgy, mint az ápolt szép haj - meghatározó része a szép köröm is. A legtöbb férfi, amikor rápillant egy hölgyre, akinek igényes, szép műkörmei vannak, nyel egyet, és azt gondolja magában; ez igen, ennek a nőnek van patinája.

A műkörömkészítés eredeti célja, hogy a saját körmöket megerősítsük, meghosszabbítsuk, de a fő célja, hogy megszépítsük. Az esztétikus és jól elkészített műköröm a saját köröm természetes térbeli meghosszabbításaként készül. Az avatatlan szemek nem tudják megállapítani meddig tart a saját köröm, honnan kezdődik a műköröm, csak azt látják, hogy egy nagyon szép, hosszú köröm díszíti a hölgy kecses kezét.

Műköröm díszítésMár az ókorban is igény volt a körmök kiemelt ápolására. A fáraók és családtagjaik aranyból készült pótkörmöket ragasztottak körmeikre.

A műkörömmel könnyen együtt lehet élni, könnyű hozzászokni használatához és könnyen rabjává lehet válni annak a többletszépségnek, amit viselőjének nyújt. Tévhit az, hogy a műköröm roncsolja a saját körmöt, ellenkezőleg: egy jól elkészített műköröm engedi a saját körmöt erősebbé válni. Ha valakinek mégis volt már problémája a műkörömmel, ott kizárólag a műkörmös szakmai hibájáról, technikai problémáról lehet szó, érdemes ilyenkor műkörmöst váltani.

A műköröm annyira ártalmatlan, hogy akár terhesen is viselhetjük mindenféle negatív következmény nélkül. Az a kémiai folyamat, aminek során a műköröm anyagok megkötnek a köröm felszínén (néhány perc), kizárja annak a lehetőségét, hogy bármelyik kémiai-vegyi összetevő behatoljon a szervezetbe az elszarusodott körömrétegeken át felszívódva. A műköröm technika egyébként is a fogtechnikából vett át anyagokat (a porcelánt és a zselét), így ahogy a szájüregben sem okoznak problémát ezek az anyagok csakúgy a kéz bőrén és a körmön sem teszik ezt. MűkörömépítésTermészetesen a műköröm elkészíttetése nem olcsó dolog (öt-hétezer forint az első szett, amit utána havonta néhány ezer forintért kell utántölteni), de nem is a kiváltságosok privilégiuma, ez a havi néhány ezer forint messze megtérül abban az önbizalom növekedésben és siker érzetben, amit a műköröm nyújtani képes viselőjének a sima-egyszerű körmökhöz képest.

Ha képesek vagyunk befolyásolni műkörmösünk munkáját, ha megtaláljuk a megfelelő szakembert és elérjük azt, hogy a nekünk tetsző körömformát, színvilágot és mintákat készíttessük el körmeinkre, akkor ezzel önkifejező erőnket is növelhetjük, amit akár havonta hangulatainkhoz igazíthatunk.

Még egy fogalmi zavart szeretnénk eloszlatni: A „műköröm” nem az alapanyag műanyag jellege miatt kapta a nevét, hanem, csakúgy, mint a „műalkotás” szónál, ez egy rövidítés: a műköröm művészi körmöket jelent minden egyes darabja kézzel készített iparművészeti, egyedi alkotás.

Kívánjuk, hogy mindenki találja meg a neki megfelelő műkörmös alkotót, olyat, aki felismeri vendégeinek igényeit, tisztában van a legújabb technikák használatával és a legjobb alapanyagokkal dolgozik.
 

Szavazások

Mit tartasz a legfontosabbnak a műkörmös kiválasztásánál?