Címlap Milyen műkörmöst válasszak?
Milyen műkörmöst válasszak?
Műkörmös választásA műkörmös szakma egy nagyon bonyolult és összetett kézműves foglalkozás. Van benne jó adag kémia, szükség van kézügyességre, fontos az alapanyagok ismerete és alapkövetelmény a folyamatos ön-és továbbképzés. A szépségiparban nincs megállás. A szépségideál s vele együtt a divat is változik, új körömformák, új technikák jönnek. A műkörmösnek a tanulást nem szabad abbahagynia. A vendégek a legjobban képzett és legtrendibb körmöket készítő szakembereket keresik. Különböző felkészültségű és tapasztalati évekkel bíró műkörmös kollégák közül lehet választani.
Kaszné Fekete Zsuzsi
Mindenképp olyat érdemes választani, aki szereti a szakmáját, aki igényes önmagára is, és aki figyelemmel kíséri a szakmájában történő változásokat, önmagát képezi - továbbképzésekre jár. Nem kell megijedni a kevésbé gyakorlott műkörmösöktől sem, ha jó iskolában végeztek (sajnos kevés jó iskola van); ők kicsit még lassabban dolgoznak, de általában cserében valamivel olcsóbban szolgáltatnak. Náluk előfordulhat még kisebb felválás a köröm széleinél, de a tisztességes szakemberek rögtön kijavítják azokat. Aki biztosra akar menni, régebbi, tapasztaltabb szakembereket választ. Vagy választhat akár versenynyerteseket, mestereket, szakoktatókat, akiknél biztosan a legmagasabb minőséget, a legtrendibb körmöket és a legnagyobb tartósságot lehet megkapni, természetesen magasabb áron. Legyen szó kevésbé gyakorlott vagy profi műkörmösről rendkívül fontos, milyen alapanyaggal dolgozik. Az alapanyagokon nem szabad spórolni. Rossz alapanyagokkal mindent el lehet rontani, a nem megfelelő márkaválasztással szegényessé lehet tenni a választékot színekben, technikákban és hatásokban egyaránt.

 

Ha most készülsz új műkörmöshöz, vagy műkörmöst készülsz váltani, már a telefonos bejelentkezéskor érdemes egy kicsit faggatóznod: milyen alapanyagokkal dolgozik, esetleg finoman rákérdezhetsz, hogy jár-e továbbképzésekre, vagy, hogy milyen körömformákat szokott mostanában javasolni, mennyire tapasztalt (ha kevésbé tapasztalt, akkor milyen iskolában végzett), kb. mennyi idő alatt készít el 10 körmöt (ez nagyon változó lehet, egy átlagos munka kb. másfél óra, esetleg egy kicsit több a díszítések miatt. Kezdőknél illetve kevésbé gyakorlottaknál ez 2-2,5 óra is lehet). Néhány mondatnyi telefonbeszélgetésből meg tudod állapítani, hogy érdemes–e elmenned ehhez a szakemberhez, vagy esetleg kutass-e fel másikat.

 

Crystal zseléA Crystal Nails alapanyagokkal készülő műköröm már fél siker, ehhez csupán megfelelő ambíció, tanulási vágy, kézügyesség, fantázia és lelkiismeretesség kell. A Crystal Nails alap- és továbbképzései szintén jó ajánlólevélnek számítanak.

 

Itt a koromszalon.hu oldalon az Elite Körömszalonok egytől egyik megfelelnek ezeknek a kritériumoknak. (Amennyiben bármilyen pozitív vagy esetleg negatív tapasztalatod van velük, szerkesztőségünk szívesen veszi észrevételed. Kérjük töltsd ki az űrlapot.)
 

Szavazások

Mit tartasz a legfontosabbnak a műkörmös kiválasztásánál?